Το panko, ή το breading, που εισήχθη για πρώτη φορά στην Ιαπωνία από Πορτογάλους εμπόρους, ήταν ένα άμεσο χτύπημα από τους Ιάπωνες εστιατόρια…και τους μάγειρες που το ετοίμασαν. Ονομάζεται «Tempura», αυτή η ιαπωνική άποψη για τα τηγανητά φαγητά μπορεί να βρεθεί σε εστιατόρια σε όλο τον κόσμο και τώρα μπορείτε να απολαύσετε την ίδια αλμυρή τραγανή γεύση στο σπίτι σας με το Tempura Batter Mix. Ένα σακουλάκι των 100γρ έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οτιδήποτε, από λαχανικά μέχρι κρέας και θαλασσινά. Ένα must-have για τους vegan, τα σαρκοφάγα και όλους τους ενδιάμεσους.


Συστατικά: Κόψτε τα επιθυμητά είδη τροφίμων σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.


ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ:

Μεγάλες γαρίδες, χτένια, αχιβάδες, στρείδια ή φρέσκα κομμάτια φιλέτου ψαριού με το κέλυφος και την αποφλοίωση.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ:

Γλυκοπατάτες, καρότα, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κρεμμύδια, μύτες από σπαράγγια, σκουός, πράσινα φασόλια, μανιτάρια, κουνουπίδι ή άλλα φρέσκα λαχανικά.

Στραγγίζουμε καλά τα κομμένα υλικά σε απορροφητικό χαρτί.


Σε ένα μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε 1 1/2 φλιτζάνια παγωμένο νερό (πολύ κρύο νερό !!!!) με 200 Μείγμα Ζυμαρικών Tempura NBH.

Ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα μέχρι να υγρανθούν ομοιόμορφα και να εξαφανιστούν οι μεγάλοι σβώλοι. Μην ανακατεύετε το κουρκούτι μετά την ανάμειξη. Το κουρκούτι θα περιέχει μικρά κομμάτια.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, κάντε το κουρκούτι λίγο πιο πηχτό για τα θαλασσινά και λίγο πιο αραιό για τα λαχανικά.